MINIATURE Pintxos Congress Vitoria-Gasteizen ospatzen den urteroko ekitaldia da, pintxo, tapa eta miniaturako sukaldaritza onenak bilduz. Kongresuak alderdi profesional bat eta beste herrikoia sustatzen ditu, eta 2023an bere hamargarren urteurrena ospatzen du, hamarkada bat pintxoaren gastronomiaz eta kulturaz betea bukatzeko.
Vídeo resumen de Miniature Pintxos Congress 2022, celebrado en Vitoria-Gasteiz y Álava en octubre. +info
Programa
Miniature 2023 Programa
Conoce todos los detalles del programa
Urtero, Vitoria-Gasteiz gastronomia eta miniaturako sukaldaritzaren hiriburu bihurtzen da, ehunka kongresistak eta nazio zein nazioarte mailako ponentzia ospetsuak erakarriz. Gainera, Miniature Pintxos Congress-ek Euskadi Gastronomika Produktu Klubaren parte izanik, gastronomia sektoreko balio nabarmenenak azpimarratzen ditu. Kongresuaz gain, jarduera osoa eskaintzen dugu profesionalentzat eta herritar guztientzat.
Miniature-k urtero omenezko ekitaldiak egiten ditu sukaldari eta erakunde nabarmenei. 2022an, Luis Cepeda kazetaria, idazlea eta gastronomiako kronista omendu zen, eta “Cocineras en la Sombra” saria lehen aldiz eman zen: Mari Carmen Bargaño eta María José Artano sarituak izan ziren. Aurreko edizioetan, Luis Irizar, Alberto López de Ipiña, Enrique Fuentes, Diego Guerrero, Gonzalo Antón, Juan Mari Arzak, Roser Torrás, Mario Sandoval eta Iñaki López de Viñaspre bezalako pertsonaiak sarituak izan ziren.
Kongresuaren helburuak hauek dira:
Miniaturako sukaldaritzan diharduten sukaldarien artean harremanak eta ezagutza trukatzeko espazioak sustatzea.
Esperientziak eta pintxo berrien azken sortzeak profesionalen artean eta haien eta publiko orokorraren artean partekatzea.
Sukaldarien lanaren balioa zabaltzea eta azpimarratzea.
Herritarrentzat zuzendutako ekitaldiak eta jarduerak sortzea, gastronomia mota berezi baten inguruko esperientzia aberasgarriak sortzen laguntzeko, harremanetarako espazioak sortuz eta hiriko espazio desberdinak dinamizatuz.
Profesional hauen lan kultur-gastronomikoa publikoan aitortzea eta gastronomia alaveseko pertsonaia nabarmen bati omenaldia eskaintzea.
Gure sukaldaritza, gastronomiaren kultura eta Arabako eta Euskadiko produktu gastronomikoak balioztatzea.
Beste autonomia-erkidegoetan eta herrialdeetan egiten ari den lana ezagutaraztea.
Ponencias de pintxos y Cerveza 1870 en el Santuario de Oro